Manatec Europe BV

Manatec Europe BV

Over ons

Manatec houdt zich bezig met het ontwerpen en vervaardigen van garage-uitrusting in India met 100% inheemse technologie
Het bedrijf is gevestigd in Pondicherry, aan de oostkust van Zuid-India en produceert wieluitlijners, wielbalancers, tweekolomsliften, gasanalysatoren, rookmeters, koplampuitlijners enz.

Opgericht in het jaar 1987, als fabrikant van industriële asuitlijnsystemen, diversifieerde Manatec zich in 1991 naar de garage-uitrustingsindustrie. Het bedrijf ontwierp en ontwikkelde optische wieluitlijnsystemen in 1991, door middel van eigen R&D, om het eerste bedrijf te worden om een wieluitlijner te ontwerpen in heel Azië. Hierna ontwierp en ontwikkelde de R&D-afdeling van het bedrijf voortdurend wielbalancers, bandenwisselaars, uitlaatgasanalysatoren, rookmeters, koplampuitlijners, 2-koloms hefbruggen en automatische bandenpompen. Hiermee is Manatec een van de weinige bedrijven ter wereld die beschikt over ontwerp en technologie van acht verschillende garage-uitrustingen. Tegelijkertijd werden in deze jaren ook geavanceerde versies van wieluitlijners ontwikkeld. De uitgebreide Wheel Aligner-installaties van Manatec in vele landen spreken voor de kwaliteit, specialisatie en leidende rol die het speelt in deze industrie.

Manatec’s eigen R&D-faciliteit, erkend door de overheid. van India, is verspreid over 10.000 vierkante voet met meer dan 35 elektronica-, mechanische & software- en hardware-ingenieurs. Alle producten zijn ontworpen door de R&D en zijn inheems met eigen software, hardware en elektronica-ontwerp. De R&D-kracht van Manatec heeft het bedrijf in staat gesteld zijn producten wereldwijd te exporteren en technische ondersteuning te bieden aan zijn overzeese kopers.

Gesteund door toenemende exportorders en aanzienlijke groei van de binnenlandse handel, heeft Manatec een nieuwe massaproductiefaciliteit in Greenfield opgezet, verspreid over een gebied van 12.000 vierkante meter, nabij Pondicherry. Deze faciliteit zorgt ervoor dat aan de export en de binnenlandse vraag wordt voldaan door op grote schaal garage-apparatuur te produceren.

Manatec heeft sinds 2013 ook EASY DRIVE opgericht, een onafhankelijke keten van snelmontagecentra voor auto’s, in een poging om snelle montagediensten van hoge kwaliteit te bieden voor auto’s, bussen en vrachtwagens.

Manatec is ISO 9001:2015 gecertificeerd, wat haar toewijding aan kwaliteitssystemen binnen het bedrijf bevestigt die zullen resulteren in kwaliteitsproducten. De hele organisatie is genetwerkt en wordt aangestuurd door een volledig geïntegreerd ERP-systeem dat in 2007 werd geïntroduceerd

Manatec exporteert naar meer dan 60 landen over de hele wereld via haar efficiënte distributienetwerk. Dit werd bereikt door een uniek waardevoorstel dat Manatec zijn kopers kon bieden: het ontwerpen van garage-uitrustingen met technologie en kwaliteit van wereldklasse en het aanbieden tegen prijzen die concurrerend zijn met Europese en Chinese producten. Vandaag de dag is Manatec uitgegroeid tot een echte wereldspeler in de automotive aftermarket en heeft het zijn visie en missie voor de lange termijn ontwikkeld.

Nieuws

Vacatures

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top