ADAC: Auto’s met keyless nog steeds gevoelig voor relay attack
Car Lock Systems BV

ADAC: Auto’s met keyless nog steeds gevoelig voor relay attack

Het signaal van de autosleutel blijkt voor veel merken eenvoudig te verlengen. Zelfs als de sleutel veilig opgeborgen lijkt.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Het Duitse ADAC, vergelijkbaar met onze ANWB, komt met een verontrustend bericht. Hoewel er al jaren veel aandacht is voor dit type diefstal en de gevoeligheid van keyless modellen, blijkt verbetering op het gebied van beveiliging nauwelijks zichtbaar. Het ADAC onderzocht in de afgelopen jaren op verschillende momenten meerdere automodellen, en luidde de noodklok. Tijdens dit onderzoek werd getest of de auto door middel van relay attack geopend en gestart kon worden.

Stand 05-2020: 4 van de 360 geteste modellen beschermd (1,1%)
Stand 01-2021: 11 van de 405 geteste modellen beschermd (2,7%)
Stand 11-2021: 21 van de 486 geteste modellen beschermd (4,3%)
Stand 01-2023: 29 van de 567 geteste modellen beschermd (5,1%)
Stand 08-2023: 44 van de 616 geteste modellen beschermd (7,1%)

Een auto die eenmaal geopend en gestart is, kan blijven rijden tot de tank leeg is. Dit kan zelfs nog langer als er met draaiende motor getankt wordt. Gestolen voertuigen worden op deze manier vaak razendsnel naar het buitenland gereden. Daar worden ze weer doorverkocht of gestript voor waardevolle onderdelen .

Met Sleeping Battery is uw klant 100% beveiligd tegen Relay Attack. Deze oplossing is door Kiwa/SCM officieel goedgekeurd voor CCV voertuigbeveiliging. Sleeping Battery is ook in te zetten als KE01 aanvullende maatregel, wat door verzekeraars als eis wordt opgelegd voor het verzekeren van de meeste nieuwe automodellen.

Deze slimme batterij heeft een ingebouwde bewegingssensor, die de autosleutel na 3 minuten in de slaapstand zet als er geen beweging is. Er zijn geen aanpassingen aan het voertuig of de autosleutel nodig. Vervang de batterij en het voertuig is beschermd tegen deze vorm van autodiefstal. De eigenaar van het voertuig behoudt hiermee alle gemakken van het Keyless Entry systeem.
Snel, eenvoudig en 100% beschermd

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top