Ontdek de acculader van de toekomst!
All 4 Car

Ontdek de acculader van de toekomst!

Acculaders zijn in de werkplaats onmisbaar. Diagnoseprocessen kunnen immers lang duren en veel stroom vragen. Maar ook in de showroom zijn ze steeds vaker nodig. Deca introduceert de Life 30 en Life 120 accustabilisatoren. Wat kunnen ze?

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Er was een tijd dat de startaccu na het starten van de motor niet veel meer te doen had. Inmiddels zijn auto’s uitgerust met sensoren, verwarmingselementen, displays en computers. Daardoor is de stroomvraag toegenomen en moeten accu’s steeds vaker bijspringen.

Uiteraard heeft dit ook z’n consequenties in het garagebedrijf. Het is belangrijk dat de acculaders een groot vermogen (Watt) leveren, want diagnoseprocessen kunnen lang duren en veel stroom vragen. Denk maar eens aan het updaten van software of het inleren van systemen; dat kan in sommige gevallen uren duren. Dat is teveel gevraagd van een normale startaccu en daarom is het goed om bij onderhoudsbeurten een professionele acculader te gebruiken.

Ook in de showroom verzetten accu’s veel werk. De hele dag openen en sluiten showroombezoekers de deuren van de auto’s..

Natuurlijk staan showroomauto’s aan de Deca Life 30 (12 Volt van 2 Ah tot 600 Ah). Je sluit ‘m op de accupolen aan, waarna de Life 30 de stroomvoorziening overneemt zonder de boordaccu leeg te trekken.

De Deca-laders kunnen één of meerdere batterijen laden en zijn geschikt voor alle soorten batterijen: natte (lood-zuur) accu’s, GEL-accu’s, AGM-accu’s (start-stopsysteem), EFB accu’s (start-stopsysteem en sommige EFB’s zijn ook geschikt voor het bufferen van energieoverschotten en vermogenstekorten), Lithium-accu’s (LiFePO4) en tractiebatterijen. De Deca accustabilisatoren weten zelf dat de laadspanning van een AGM‑accu 14,5 V moet zijn en van een loodaccu 15,5 V. Ze starten en stoppen automatisch en laden heel constant en gelijkmatig, zodat er geen kans op oververhitting is.

Deca accustabilisatoren hebben USB‑poorten en SD-kaartlezers, zodat de laadcurve en laadprogramma’s zijn te bewerken en nieuwe software is te installeren. Bovendien kun je sommige functies met behulp van een wachtwoord laten activeren. Een belangrijke eigenschap van steeds meer moderne acculaders is dat ze via een pulstechniek natte accu’s kunnen desulfateren.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top