Partslife environmental award 2021/2022 for WAECO ASC LowEmission
Dometic Germany GmbH

Partslife milieuprijs 2021/2022 voor WAECO ASC LowEmission

De Waeco Low Emission-techniek reduceert de uitstoot van koudemiddelgassen tot bijna nul.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Na een pandemische pauze reikt Partslife, een erkende branchevereniging van de Independent Automotive Aftermarket (IAM), opnieuw de felbegeerde Partslife Environmental Award uit. De prijs bekroont uitstekende prestaties op het gebied van milieubescherming. Dit jaar gaat de prijs naar Waeco, het werkplaatsmerk van Dometic Group. De winnaar is de Waeco airco service unit voor het koudemiddel R134a met Low Emission techniek. Het volautomatische aircoservicestation reduceert de uitstoot van schadelijke koelgassen tot bijna nul.

Partslife milieuprijs voor Waeco LowEmision
Meer dan 70 prestigieuze merken en meer dan 11.000 werkplaatsen van de Independent Automotive Aftermarket hebben zich aangesloten bij de branchevereniging Partslife. Ze delen allemaal het gemeenschappelijke doel om met vrijwillige zelfverbintenissen een actieve bijdrage te leveren aan de bescherming van het milieu. Met de Partslife Environmental Award, die sinds 2012 jaarlijks wordt uitgereikt, bekroont de vereniging voorbeeldige activiteiten op het gebied van klimaatbescherming, energie-efficiëntie en afvalpreventie.

Airconditioning onderhoud en klimaatbescherming
Tijdens het onderhoud aan auto-aircosystemen ontsnappen er jaarlijks enkele tonnen koelmiddel in de lucht. Dit is met name problematisch bij het koudemiddel R134a, dat steeds meer wordt uitgefaseerd, maar nog vele jaren deel zal uitmaken van de taken in de werkplaats. Met een Global Warming Potential (GWP) van 1430 is R134a geclassificeerd als zeer schadelijk voor het klimaat.
Daarom moet altijd worden vermeden dat R134a in het milieu terechtkomt.

Dometic verricht hier al vele jaren pionierswerk met zijn werkplaatsmerk Waeco. Al meer dan vier decennia ontwikkelt het Waeco AirCon Service Team in nauwe samenwerking met werkplaatsen en de auto-industrie oplossingen voor het onderhoud van voertuigairco’s, waarvan het Low Emission-concept een van de resultaten is.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top