overzicht demonstraties en primeurs

Op de beursvloer vind je de nieuwste tools, equipment, autotechniek, trainingen en meer. Wat er te zien en te doen is? We nemen wat highlights met je door.

Airco

 
Een goedwerkende airco is belangrijk. Niet alleen in de zomer. Op Auto Prof – AMT Live laten diverse aircoleveranciers je de laatste trends en oplossingen zien.
Bij Waeco Aircon hoe je je investering in een aircoservicestation terugverdient met hun ‘ Waeco low emission-terugverdienmodel’ en hoor je wat ‘iov-service’ is.
Gasco (leverancier van industriële gassen en koudemiddelen) demonstreert hun nieuwe Coolseal lekzoeksysteem dat zelf-zoekend én zelf-oplossend de kleinste gaatjes in een aircosysteem vindt en oplost. Let ook even op de ‘coole’ beursactie: schaf je tijdens Auto Prof – AMT Live een nieuwe gascilinder aan, dan krijg je de vulling gratis!

Componenten en onderdelen

 
Een lasnaad uit een fl esje? Hoe dat zit zie je op de stand bij Levico. Koop je een fl es van dit lijmproduct, dan krijg je een fl esje granulaat cadeau.
Gates geeft je, door demo’s op een motorblok, tips over riemaandrijvingen.
Buren Hallum, specialist in onderdelen van Italiaanse merken, goes USA. Het programma van de Amerikaanse merken van de FCA groep (Jeep, Chrysler, Dodge, Ram) breidt uit en is op hun stand te zien.
Arniepol steelt de show met demo’s van hun universele trekhaakkabelset met ‘slimme’ e-module.
Een andere slimme innovatie is te zien bij Berner: een draadloze oplossing voor het opladen van je werklamp én smartphone.
Molco Car Parts toont een aandrijfl ijn samengesteld uit onderdelen van Palidium. Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol.
R&W Batterijen informeert je over accupakketten voor EV en recycling van (conventionele) accu’s.

Tools en equipment

 
Op zoek naar nieuw gereedschap en apparatuur? Tools en equipmentleveranciers zijn goed vertegenwoordigd op de beursvloer.
JN Testapparatuur laat haar licht schijnen op het nieuwe Capelec koplampafstelapparaat.
CBX vertelt je alles over ADAS (tevens in een kennissessie) en demonstreert hun kalibratiesysteem op de stand.
Equipment Group laat zien wat zij in huis hebben op het gebied van schadeherstel. Je kan je skills tonen op hun stand en mooie prijzen winnen, en een kijkje nemen in de nieuwe spuitcabine.
De Hunter Quick Check Drive meet wielstanden zonder tussenkomst van een technicus. Deze primeur zie je bij Fuchs en Explora. Laatstgenoemde laat een werkende Hunter-teststraat zien op de stand. Van rollenremmentestbank met resonantietester, gekoppeld aan een Maha-koplampafstelapparaat, gevolgd door een rijbaanschaarhefbrug in uitlijnuitvoering. Diagnosestellen met de warmtecamera Flir One Pro, die je maakt van je mobiel (!) kan bij Serenco.
En wie heeft er geen gereedschap van Snap-on in de kar liggen? Op de beurs laat zij de nieuwste aanwinsten op het assortiment zien. Daarnaast introduceert ze ‘Intelligente Diagnose’ en zie je voor het eerst hun EZ-ADAS kalibratiesysteem in actie.
Ben je nog op zoek naar een nieuwe gereedschapwagen? Loop dan ook even lang SP Tools en bekijk de nieuwe Diamond Black serie (voor een speciale introductieprijs!)

 

Olie en additieven

 
Hoe belangrijk olie is in de branche blijkt wel uit het aantal oliespecialisten die te vinden zijn Auto Prof – AMT Live.
Primeur van Kroon Oil is hun hernieuwde support-concept waar ook de nieuwe Powerflush-spoelunit deel van uitmaakt.
Dupag speelt in op de problemen die biobrandstoffen, olieverbruik en motorvervuiling kunnen veroorzaken.
Eurol introduceert de ‘Eurol Service Point’-garageformule.
Olie Service Zuid laat live op de stand zien hoe je een automatische transmissie inwendig reinigt en je vind er alles over olie voor hybride auto’s met benzinemotoren.
Nieuw bij Liqui Moly is de Pro-Line direct injection-reiniger, een benzine-additief dat het LSPI-risico bij downsize motoren verlaagt.

Banden en wielen

 
Schade aan een velg? Raats Motorsport herstelt ze weer als nieuw. Ontdek welk type velg welke herstelling nodig heeft en wat dat kost. Natuurlijk zijn voorbeeld velgen op de stand aanwezig.
Bij Reedijk Banden Import extra aandacht voor twee nieuwe profielen: Winterband WP6 en all season band AP3. Dakar-held Tim Coronel maakt zijn opwachting op de stand. “Hai, hai!”.
Van den Ban Autobanden is op zoek naar nieuwe Novex-dealers. Iets voor jou? Alle ins en outs hoor je op hun stand.

Wat is er te doen op het AMT-plein?


Het kloppend hart tussen de kennisdomes is het AMT-plein. Wat is er daar allemaal te beleven?

Spreek de sprekers
Nog even napraten met de spreker van een kennissessie die je gevolgd hebt? Na elke sessie is er op het AMT-plein de gelegenheid om de spreker het hemd van het lijf te vragen.

Ontmoet de AMT-redactie
Natuurlijk is de voltallige AMT-redactie aanwezig en we maken graag kennis met je. Heb je tips voor AMT, wil je kwijt wat beter kan of waar je blij mee bent? Of heb je vragen over AMT Garageforum, AMT Reparatiewijzer of AMT social media? Ga met ons in gesprek, jouw mening is belangrijk.

EV-voertuigen en -techniek
Fabrikanten zetten in op EV, aan ons de taak om je kennis over deze techniek aan de lader te leggen. Neem een kijkje bij de e-Käfer en bekijk de aandrijflijn van een VW e-Up van dichtbij.

Kijken doe je met…?
We testen graag ook nog even je kennis op het AMT-plein. Raad vijf onderdelen. Lijkt makkelijk, maar… je krijgt ze niet te zien, je mag ze alleen even aanraken. Reikt jouw kennis zo ver dat dat genoeg is? Dan kan je dat zomaar een Nintendo Switch opleveren!

Goodiebag
Ben je AMT-abonnee? Dan ligt er naast de goodiebag nog een leuke tool voor je klaar. Niet vergeten op te halen!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll naar top