Auto Prof: al zeventig procent gevuld

Zeventig procent van de beursvloer in de Evenementenhal Gorinchem is al volgeboekt. Wat is er allemaal op Auto Prof 2024 te zien?
Dat het een geweldig leuke en inspirerende beurs gaat worden is nu al duidelijk. “De beursvloer is al voor zeventig procent gevuld en wekelijks schrijven wij nieuwe exposanten in. Auto Prof 2024 is onmisbaar voor de branche, mede omdat iedereen er is”, zegt Joost Both. Hij zet samen met Judith Laut het beursconcept van Auto Prof 2024 neer. Judith Laut: “Een goede beurs is inhoudelijk sterk. Auto Prof 2024 heeft aandacht voor de werkplaats van vandaag en laat je zien hoe de aftersales-autobranche van de toekomst eruit gaat zien.”

Gratis toegang en catering
Snap-on, Fuchs, Smeets Solutions, Car Lock, Stokvis Equipment, Car Lock Systems, Jifeline en Beta hebben zich al ingeschreven. In de kennisdomes zullen GMTO en Vereniging ATC interessante lezingen houden over schadeherstel en marktontwikkelingen en in de Demo Arena zullen AutoDistribution, AA-Equipement, Tuningshop en Serenco hun innovatieve technologieën presenteren en producten demonstreren, waar – in veel gevallen – de bezoekers zelf actief aan mee kunnen doen. Judith Laut: “Op het Schadeherstelplein, dat dankzij het succes van de vorige editie nog groter is, zijn onder andere Teamwise PDR, Colad, Goodmen Equipment, VWE, Akzo Nobel en Q‑Refinish aanwezig. Het Detailingplein is zelfs helemaal nieuw: daar zullen alle leveranciers op het gebied van lakbehandeling, poetsen, schoonmaken en detailing aanwezig zijn.”

Vacaturemuur
Om wat te doen aan de krapte op de arbeidsmarkt en de onderbezetting in het bedrijfsleven, is op de beursvloer een vacaturemuur ingericht. Wie een interessante vacature van een exposant ziet, kan gelijk kennismaken. Joost Both: “Auto Prof 2024 is ook het platform waar het onderwijs het bedrijfsleven ontmoet. Diverse scholen en universiteiten zullen met hun studenten Auto Prof 2024 bezoeken en drie onderwijsinstellingen – HAN Hydromotive, Summa College en TU/e – laten zien hoe ze met elkaar de toekomst ontwerpen.” HAN Hydromotive laat de bezoekers kennis maken met waterstof. Zal waterstof als energiedrager een duurzame, alternatieve brandstof van de toekomst worden? HAN Hydromotive legt het uit.

Talent van de toekomst

Ook de studenten van het raceteam van University Racing Eindhoven komen naar Auto Prof 2024. De ambitie van dit team is om de ingenieurs van de toekomst op te leiden door een raceauto te ontwerpen en te produceren, die meedoet in een elektrische en zelfrijdende klasse. Het Summa College laat samen met Autotech Alliantie, Müller Autoschade en Flexvak het project Duurzame & Slimme Mobiliteit zien. In dit project, dat de komende vier jaar loopt, ligt de focus op de autoschadeherstelbranche. Niet alleen de creatieve kant van de schadeherstelbranche zal worden getoond, maar ook en vooral dat autoschadeherstel een volwaardig hightech vakgebied is.

Ter lering en vermaak

Op Auto Prof 2024 kun je netwerken, openstaande vacatures bekijken en je komt er de juiste mensen tegen. Judith Laut: “Natuurlijk zullen de lezingen en demonstraties inspireren, waardoor je met nieuwe ideeën en inzichten thuiskomt, maar Auto Prof 2024 is ook gewoon een gezellige dagje uit. Kijk hoe de World Wrap Masters finalisten een auto wrappen, zet je beste tijd neer op de mini e‑kartbaan en laat je vooral verrassen door de exposanten.” De toegang is gratis, net als het eten en drinken. We zien elkaar op 30 en 31 januari en 1 februari 2024 in de Evenementenhal Gorinchem.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top