Terugblik 2023: talent van de toekomst

Twee maanden geleden alweer vond Auto Prof plaats in Evenementenhal Gorinchem. Naast de AMT finale van de beste school, Autotechnicus van het Jaar, Autotechnicus van de Toekomst en Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst, staat de connectie met scholen en studenten ook op de beursvloer centraal. 

Tijdens de editie 2022 is Auto Prof gestart  met een aantal mooie samenwerkingen met scholen. In 2023 is dat alleen maar uitgebreid. Green Team Twente toonden hun innoverende waterstofauto en University Racing Eindhoven brachten maar liefst drie elektrische race-auto’s. De studenten van het ROC Horizon College waren live aan het sleutelen op de beursvloer aan zowel een auto met verbrandingsmotor als een elektrische auto. 

Jan Bosman namens het ROC Horizon College: “De jeugd heeft de toekomst en daar moeten we in investeren. We hebben veel bezoekers geïnformeerd en soms kleine lessen gegeven. Maar mooier nog, de banden met het bedrijfsleven zijn aangehaald en we hebben samenwerkingen op poten weten te zetten. Het is noodzaak om de handen in één te slaan en samen te werken zodat het vak en de opleidingen aantrekkelijk blijven en worden. Onderwijs is vaak een ondergeschoven kindje, maar in de basis cruciaal voor ons allemaal. Samen komen we verder en dat hebben we zeker kunnen laten zien op Auto Prof. Tot volgend jaar!”

Het is fantastisch om te zien dat de studenten met zoveel enthousiasme omarmd worden. Als Auto Prof blijven wij hierop inzetten en introduceren wij in 2024 een Talent voor de Toekomst plein, waar alle universiteiten en scholen bij elkaar staan met hun innovaties. Ook komt er een parcours waar het mogelijk is voor scholen om verschillende prototypes van projecten te demonstreren, denk bijvoorbeeld aan autonoom rijden en auto’s op waterstof. 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top