Auto Prof: drie leerzame, inspirerende en leuke dagen

Van 30 januari tot en met 1 februari 2024 ontmoeten 7.500 werkplaatschefs, leveranciers, autotechnici en managers elkaar op Auto Prof.

Terwijl de lijst met exposanten die op Auto Prof aanwezig zijn blijft groeien, is het nu al duidelijk dat het drie leerzame, inspirerende en vooral leuke dagen gaan worden. Waar mogen de bezoekers zich op verheugen?

Dat de deelnemers enthousiast zijn en zin hebben in Auto Prof is duidelijk te merken, vertellen Sanne Sape (accountmanager Auto Prof) en Judith Laut (marketeer Auto Prof). Van 30 januari tot en met 1 februari 2024 ontmoeten 7.500 werkplaatschefs, vertegenwoordigers, leveranciers, autotechnici, managers, wagenparkbeheerders en studenten elkaar in Gorinchem. Wat is daar te zien?

Breed scala exposanten

Veel leveranciers kunnen nauwelijks wachten om hun innovaties te laten zien. Snap-on, Fuchs, Car Lock en Beta hebben zich al ingeschreven. Jifeline, Stokvis, Waeco & Dometic en Würth zijn erbij, de RDW heeft een stand, net als Hella, Serenco, Metafa en Olifant. Elke nieuwe inschrijving werkt als een magneet op andere exposanten. Sanne Sape: “Er zijn al veel bedrijven die hebben ingetekend en het mooie is dat de diversiteit dit jaar ook groot is. Er is aandacht voor elk aspect van de branche.”

Kennissessies GMTO en ATC

In vier kennisdomes zullen telkens vijf informatieve sessies worden gehouden. Je stapt een kennisdome in en laat je in drie kwartier alles vertellen over onderwerpen zoals elektrificeren, duurzaamheid of diagnosemethodes. Eurol organiseert dagelijks een kennissessie in één van deze ruimtes. GMTO en Vereniging ATC hebben elk een eigen kennisdome, waar ze hun sessies verzorgen. Bij GMTO kun je leermomenten uit de werkplaats ervaren en het schadeherstelgebied verkennen aan de hand van technische cases. Ze nodigen je uit om het gebied van elektrische voertuigen te verkennen, van diagnose tot schadetrainingen.

Vereniging ATC deelt haar uitgebreide branchekennis en inzichten in marktontwikkelingen met de beursbezoekers. Ze bespreken kansen en bedreigingen, praten over elektrificatie en alternatieve brandstoffen en werpen een blik op wat we de komende vijf jaar echt kunnen verwachten.

Pleinen als ontmoetingsplekken

Als driedaags netwerk‑ en kennisevenement is Auto Prof al jaren dé centrale ontmoetingsplek voor de aftersales autobranche. Op het Schadeherstelplein (dit jaar groter dan ooit) kom je onder andere Goodmen (mobiele spuitcabine), Kent (chemicaliën, lijmen) en Colad (innovatieve non‑paint producten) tegen. Teamwise PDR & More introduceert de nieuwe hagelscanner; Teameyes. Dit is een compacte en mobiele scanner en hét ideale hulpmiddel bij de vaststelling van de omvang van hagelschade aan personen‑ en kleine bedrijfsauto’s.

Op het ‘Talent van de Toekomst’‑plein, presenteren scholen en onderwijsinstellingen, zoals TU Eindhoven en Summa College, zich.

Live demonstraties en wedstrijden

De live demonstraties en wedstrijden geven energie aan de beurs; in het hart van de ruimte is er een plek voor acht bedrijven om zich op de ‘Demo Arena’ te presenteren. AA‑Equipment en AutoDistribution hebben al laten weten dynamische demonstraties te verzorgen en FESPA Nederland organiseert een competitie wrappen. De deelnemers voorzien een auto en een voorwerp van folie, waarna de finalisten strijden om de titel World Wrap Master. Judith Laut: “Het is niet alleen leuk om de beste wrappers van ons land te zien strijden, maar het laat ook het belang van vakmanschap zien als het gaat om folie montage op voertuigen.”

Wat kom je tegen op Auto Prof?

Vol kennis, actie en innovatie

Van 30 januari tot en met 1 februari 2024 staan de schijnwerpers op de actuele thema’s, ontwikkelingen en innovaties in de branche. Sanne Sape: “Voor alle technische, leergierige, gedreven en gepassioneerde professionals uit de autobranche zijn die dagen van 15.00 uur tot 22.00 uur onmisbaar.” Schrijf Auto Prof dus alvast maar in je agenda. We zien elkaar in de Evenementenhal Gorinchem.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top