Aanstormend talent

AANStormend talent

Universiteiten en hoge scholen leiden op dit moment de techneuten van de toekomst op. Deze studenten houden zich, samen met het bedrijfsleven, constant bezig met innovaties, duurzaamheid, alternatieve brandstoffen en meer. 

Dit waren de samenwerkingen van 2024, schrijf je in voor de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van het laatste nieuws.

university racing eindhoven (URE)

Technische Universiteit van Eindhoven

University Racing Eindhoven is een studenten raceteam, concurrerend in een competitie tegen 700 andere teams van top universiteiten over heel de wereld. Hun ambitie is om de ingenieurs van de toekomst op te leiden tijdens het streven naar het winnen van de grootste engineering design competitie voor studenten ter wereld. Om dit te doen, ontwerpen en produceren zij een Formule 1 stijl raceauto in-house; de TU/e campus. Dit doen ze met de focus op electric en driverless klasseof.

HAN Hydromotive

HAN University of Applied Sciences

Met een verbruik van 218.3 km/m3 zijn studenten van HAN Hydromotive (2e-jaars studenten van de hbo-studie HAN Automotive) de tweede zuinigste auto van Europa en Afrika geworden op de Shell Eco-Marathon die in juni 2023 is verreden. Hun HM23 stadsauto rijdt op waterstof, een energiedrager die de belofte kan zijn als een van de brandstofmogelijkheden van de toekomst. Het voordeel van waterstof is dat er bij het rijden geen CO2 wordt uitgestoten, maar enkel water en zuurstof. De waterstof wordt in een tank van het voertuig onder een druk van ongeveer 250 bar meegenomen, waarna het in gasvorm door het energiesysteem loopt. Met behulp van een brandstofcel wordt er elektriciteit opgewekt waarmee de elektromotor op de achterwielen worden aangedreven. De studenten vertellen je tijdens de beursdagen graag meer over hun inspirerende project. Ze leggen graag uit hoe ze te werk gaan om tijdens de Shell Eco-Marathon 2024 opnieuw een geweldig goed resultaat neer te zetten!

SUMMA COLLEGE

Breng kleur aan je Leven en Techniek: dit is je toekomst


SUMMA College zal met een speciale race simulator komen, waar tegen de tijd van een bekende coureur geraced moet worden.
Ook laten ze de nieuwste techniek van autoschade herstel zien. Samen met Autotech Aliantie, Möller Autoschade, flexvak richten ze zich op de schadeherstel branche, met name op zij instroom en jonge vrouwen.

FORZE HYDROGEN RACING

Forze zal met hun waterstof raceauto en Waterstofdemonstratie opstelling tijdens Auto Prof aanwezig zijn op de beurs. Neem een kijkje in de wagen en laat je inspireren door de kennis van Forze.

Koning Willem 1 College

Aanstormend talent

Koning Willem 1 College is een plek waar talent tot bloei komt. Een plek waar de mooiste dingen ontstaan, doordat we experimenteren, inspireren en vooral: doen.
Het is de plaats voor Mobiliteit en Logistiek: dit voor zij instroom en reguliere studenten.
KW1C zal met het AutoCove 2.0 project aanwezig zijn waarbij de nieuwste techniek op het gebied van waterstofauto’s te zien is. Ook kun je elke dag een dagprijs winnen met de wedstrijd “Wie heeft de hoogste snelheid bij wielen wisselen”.

Scroll naar top