Programma

kennisprogramma

Hoe kunt u inspelen op ontwikkelingen en thema’s die binnen uw branche spelen? Tijdens Auto Prof 2021 worden interessante kennissessies gegeven over actuele thema’s binnen de automotive branche. 

Momenteel wordt er hard gewerkt aan het nieuwe programma. Houd de website in de gaten. Hieronder ziet u het 2020 programma ter voorbeeld.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van het nieuwe programma voor editie 2021.

kennissessie

Programma 11, 12 & 13 februari 2020

AMT LIVE
17:30

Schema lezen: weet wat je meet! 
Door Marco van Wijk (StichtingCOM)

Vaak wijst een foutcode de weg richting de oorzaak van een probleem. Handig voor een snelle diagnose, maar niet altijd voldoende. Dikwijls is het meten aan stekkers nodig. Is de voeding aanwezig? Is er een overgangsweerstand? Pakt u meteen de multimeter, scope of andere tool erbij? Of raadpleegt u eerst documentatie? Marco van Wijk vertelt u in een Kennissessie waarom dat laatste de beste stap is in Weet wat je meet!

Meer informatie over deze kennissessie

 
18:30

Blikopener: Werkplaats op weg
Door Jarek Keiren en Arno van der Steen (Han Automotive) 

Het HAN- onderzoeksteam werpt een blik in de toekomst. Zij hebben 2,5 jaar onderzoek gedaan naar ‘De werkplaats op weg’. Welke bedrijfsprofielen zien zij als kansrijk voor de toekomst? En hoe werkt die handige tool die is ontwikkeld om u te helpen bij het uitstippelen van uw werkplaatstoekomst? 

 
 
19:30

De deeltjesteller komt er aan! Hoe werkt dat? En wat kost dat?
Door Marc de Goede (Test Equipment Nederland)

Tijdens deze kennissessie wordt stilgestaan bij de deeltjesteller welke in 2020/2021 zijn intrede zal doen in de APK-regelgeving. Wat komt hier zoal bij kijken? Welke mogelijkheden en keuzes heeft u als APK erkenningshouder? Hoe gaat de deeltjesteller in de praktijk werken? Deze en nog veel meer vragen gaat Marc de Goede voor u beantwoorden.

Meer informatie over deze kennissessie

 
20:30
CAN, CANFD en LIN : een diepere kijk op voertuignetwerken
Door Robbie Camps (AMT)

Een voertuignetwerk zit in nagenoeg elke auto, maar hoe werkt dat nu? Scopebeelden, spannings- en/of weerstandsmetingen, aan zulke netwerken, die kennen we. Maar hoe gaat dat dan verder? 
Robby Camps geeft een inkijk, waarbij de nadruk niet zo zeer ligt op het volledig ontrafelen van berichten die op de CAN-bus voorkomen, maar eerder op het juist interpreteren van die berichten om een correcte diagnose te stellen.

Meer informatie over deze kennissessie

 
 
 
 
17:30
Het belang van originele ruiltransmissies.
Door Paul Bliek en Edwin Buis (ZF)


Het aandeel van de automatische transmissie in het Nederlandse wagenpark neemt al jaren toe. Van de populaire 
dubbelkoppelingsautomaat als de DSG of EDC, tot de conventionele automaat met koppelomvormer.
Tijdens de Kennissessie van ZF krijg je een kijkje in de keuken van ZF Saarbrücken waar revisie van transmissies plaatsvind om vervolgens als ruiltransmissie weer ingezet te worden.

 
18:30   
Wat komt op je af in de APK-wijzigingen van 2021?
Door Arthur van Lee (RDW)


Is het roetfilter aanwezig? Klopt de afstelling van de mistlichten voor? En wanneer is een brandend waarschuwingslampje een
afkeurpunt? Het zijn enkele wijzigingen in de APK-keuringseisen van 2018. De wijzigingen voor 2020 zijn doorgeschoven naar 2021, maar des te interessanter. De deeltjesteller bijvoorbeeld, maar er zijn meer wijzigingen die volgend jaar mogelijk worden ingevoerd. De RDW geeft uitleg. 

Meer uitleg over deze kennissessie

 
19:30           

Diagnosetips: Hoe gaat een top diagnosetechnicus een lastige storing te lijf?
Door Iwan Kennis (AMT)

Geen foutcodes, wel een fout klacht van de klant. Een storing kan best lastig zijn om op te lossen. Zeker als anderen er ook al aan gewerkt hebben en er niet uit kwamen. Het overkomt Iwan Kennis geregeld, maar hij komt er altijd uit. Hoe pakt hij een lastige storing aan? Waar haalt hij informatie vandaan en hoe lost hij de meest lastige storingen op? Hij deelt zijn kennis inclusief praktische voorbeelden tijdens deze kennissessie. 

Meer informatie over deze kennissessie


20:30
ADAS: The game changer.
Door Maurits Golüke (CBX)

Wat is ADAS nu precies en hoe werken deze rij-assistentiesystemen? En wat is van belang voor een goede werking hiervan? Dan gaat hij in op het kalibreren. Wanneer en waarom is dat nodig en hoe belangrijk is dat eigenlijk? Waarom is uitlijning zo belangrijk als je rij-assistenten gaat kalibreren? Dat is allemaal van belang voor een goed begrip van ADAS-systemen en de kalibratie daarvan.

 


                                             
17:30     

Neem een voorsprong op je concurrenten met hulp van digitalisering”.
Door Rob Henneveld (Carflow Nederland)
 

Oriëntatie voor een gebruikte óf nieuwe auto begint veelal online, en daar moet je dus jouw toekomstige klant al zien te verleiden. Het
online bezoek aan je website en occasionoverzicht gaat tenslotte 24/7 door. Daarnaast weet je vaak niet wie, wanneer en hoe vaak hij of zij online op bezoek is geweest. Terwijl kennis hiervan hele mooie kansen biedt. Hoe pak je dat aan? En welke tools zijn daarvoor beschikbaar?

Tijdens deze kennissessie laat Rob Henneveld je op een praktische manier ervaren hoe en op welke wijze je met een gedigitaliseerd autobedrijf een voorsprong neemt op concurrenten.

Meer informatie over deze kennissessie

 
18:30
Tips & tricks bij onderstelproblemen

Door Olivier Patin (Febi)

Tijdens deze kennissessie van Febi duikt Olivier Patin de diepte in. Wat zijn de voor- en nadelen van verschillende type ophanging? Waarom kiest een autofabrikant voor deze constructie? Olivier bekijkt de voertuig-geometrie van dichtbij, geeft je installatie-instructies en brengt je op de hoogte van technische wijzigingen. Ook andere rubber-metaaldelen zoals motor- en versnellingsbaksteunen komen aan bod.

Meer informatie over deze kennissessie

                         
19:30       
De toekomst van auto-aircoservice
Door Waeco Aircon


Van dure optie tot gemeengoed op nagenoeg elke auto. De airconditioning is niet meer weg te denken uit de auto. Dat vereist natuurlijk ook de nodige kennis in de werkplaats. Nu is dat inmiddels wel op orde in menig autobedrijf, al zijn velen nog niet klaar voor R1234yf. Auto’s met dit koudemiddel zijn inmiddels aan aircoservice toe. Kun je dit zelf? Of besteedt je het uit?

Meer informatie over deze kennissessie

                                                                    
20:30      
Jouw klant is EV-ready. Hoe word jij dat ook?
Door Jasper Engel (
Stichting Vakkennis Mobiliteit)


Je klant wil elektrisch rijden overwegen en klopt daarvoor aan zijn vaste garage. Hoe geef je hem advies? Welke EV past bij jouw klant wat betreft actieradius en laadmogelijkheden? En wat kun je adviseren over een laadmogelijkheid bij huis? SVKM is in 2019 opgericht en heeft tot doel om de specifieke vakkennis over elektrische auto’s bij verkoopadviseurs, accountmanagers en fleetmanagers te borgen. Zorg dat je klaar bent voor jouw EV-klant en bezoek deze kennissessie!

Meer informatie over deze kennissessie

                 
 
 
 
 
 
17:30       
Het functioneringsgesprekken beter, makkelijker én leuker.
Door Lucienne Samuels (OOMT)


Functioneringsgesprekken: voor veel leidinggevenden een verplicht nummer. Het kost veel tijd en energie en wat levert het op? Sommigen vinden het bovendien lastig om een functioneringsgesprek te voeren. Niet gek dat ze er soms voor kiezen om het helemaal niet te doen. Hoe maak je deze gesprekken met je medewerker leuker, makkelijker en beter?

Meer informatie over deze kennissessie

  
18:30
Olie Service Zuid – Motul Lubricants deelt olie-trends
Door Alexander Hornoff (Motul Duitsland) 

Voor de kennissessie in een van de kennistheaters komt Motul-expert Alexander Hornoff naar Gorinchem. Hornoff neemt je mee in de olie-trends. Een van die trends is de groeiende behoefte om minder afhankelijk van fossiele brandstoffen te zijn. Als gevolg daarvan neemt de verkoop van elektrische en hybride voertuigen flink toe. Motul introduceert daarop een nieuwe lijn Hybrid Range oliën, specifiek gericht op het snelgroeiende segment van hybride auto’s met een benzinemotor. Hornoff licht tijdens de kennissessie toe waarom dit zo belangrijk is. Ook komt het MotulEvo-concept aan bod tijdens de Kennissessie. Mis het niet!

Meer informatie over deze kennissessie

                   
19:30    

Hoe pak je een ABS-storing aan?
Door Rogier Henzel (AC Tronics)

Na een korte introductie over het ABS-systeem duikt hij met je dieper de materie in. “Ik behandel diverse typische klachten waarbij ik ook duidelijk onderscheid zal maken in wat de mogelijke oorzaak is. We krijgen bij ons vaak modules binnen die defect zouden zijn, maar dit is niet altijd het geval. De oorzaak ligt dan ergens anders.” Naast het juist vinden van een oorzaak geeft Rogier een kijkje in het nieuwe revisieproces waaronder de splinternieuwe productielijn voor de revisie van ABS-units. 

Meer informatie over deze kennissessie

 
 
20:30   
Update AMT Garageforum: De hulp van 25.000 collega’s
Door Elco van der Meer (AMT) 


Meer dan 25.000 autotechnici hebben een account op het AMT Garageforum en dat worden er elke dag meer. Daarmee is het de grootste
community voor autotechnici van Nederland! Na de laatste update is het forum gebruiksvriendelijker en blijf je nog gemakkelijker op de hoogte van interessante topics. In deze kennissessie vertellen we je als eerste wat er nog meer op stapel staat.

Meer informatie over deze kennissessie

 
AMT LIVE
Scroll naar top