Auto Prof 2024: waar de toekomst van aftersales tot leven komt 

Auto Prof is de centrale ontmoetingsplek voor de autobranche en onmisbaar voor wie serieus met zijn vak bezig is. Van 30 januari tot en met 1 februari 2024 is Evenementenhal Gorinchem drie dagen lang het toneel van dé vakbeurs voor de aftersales autobranche. Waarom mag je dat niet missen en wat is er te zien?

Dit keer hebben veel exposanten zich al tijdig gemeld. Het beursteam is blij met de grote namen die al zo vroeg hebben aangegeven mee te doen. “Dat geeft vertrouwen in de beurs en zorgt voor een stevig fundament”, aldus Malou Peters, head of event bij Auto Prof. Zo pakt Stokvis Equipment uit met maar liefst tweehonderd vierkante meter beursoppervlakte, SnapOn komt met haar franchisenemers en Fuchs Service Equipment zal de Hunter Maverick bandenwisselmachine demonstreren. Car Lock Systems en Jifeline presenteren zich groots op een gezamenlijke stand, waarbij Car Lock Systems een innovatieve antidiefstal oplossing voor ‘keyless entry’ laat zien.

Schadeherstel in de spotlight

Op de vorige editie van Auto Prof was het Schadeherstelplein een groot succes. Malou Peters: “Schadeherstel is altijd een onderdeel van Auto Prof geweest, maar de afgelopen jaren niet expliciet en uitbundig genoeg. We maken het Schadeherstelplein nu groter. Het beursteam gaat ervoor zorgen dat er veel demonstraties te zien zijn, want dat geeft voelbare energie aan een beurs.” Goodmen Equipment komt met een mobiele spuitcabine, Kent Nederland heeft zich al ingeschreven en Teamwise PDR & More heeft een primeur met hun gloednieuwe hagelschadescanner.
Sanne Sape, accountmanager van Auto Prof, is bezig om bij het Schadeherstelplein ook een Detailingplein op te zetten. “Daar zullen alle leveranciers op het gebied van lakbehandeling, poetsen, schoonmaken en detailing zich presenteren. Ook voor de schadeherstellers is deze uitbreiding heel interessant.”

Dynamische Demo Arena

Auto Prof gaat vier kennisdomes met telkens vijf informatieve sessies organiseren, waar bezoekers worden bijgepraat door onder andere GMTO en Vereniging ATC. In het centrum van de hal -direct naast deze kennissessies- wordt de Demo Arena opgezet, zodat het qua interactie voor een verfrissende afwisseling zorgt.
De Demo Arena was tijdens de vorige editie van Auto Prof nog experimenteel. Malou Peters: “Die locatie had niet de juiste toeloop. Daarom gaan de exposanten nu in het hart van de beurs hun producten demonstreren. Bezoekers kunnen hieraan ook actief deelnemen. Denk aan het oplossen van een storing, het onderhouden van EV’s of het werken met nieuwe apparatuur, dus motorkap open en er met z’n allen omheen!” Onder andere AAEquipment en AutoDistribution zullen op de Demo Arena demonstraties geven.

Sanne Sape (links) en Malou Peters in een nog lege Evenementenhal in Gorinchem, die van 30 januari tot en met 1 februari 2024 het toneel is van dé vakbeurs voor de aftersales autobranche.

Talent van de Toekomst

Auto Prof werkt samen met scholen en universiteiten, zodat het talent van de toekomst het bedrijfsleven leert kennen. Sanne Sape: “We voelen het als onze verantwoordelijkheid om de beurs ook als platform te gebruiken waar scholen, universiteiten en het bedrijfsleven elkaar ontmoeten.” Summa College zal er zijn, net als het University Racing Team van de Technische Universiteit Eindhoven en ook studenten van ROC’s krijgen de kans om op Auto Prof te laten zien wat ze kunnen.

Ook actie op de beurs

Een goede beurs is inhoudelijk sterk, de bezoeker moet er wat van opsteken, geïnspireerd worden, de juiste mensen tegenkomen en thuiskomen met nieuwe ideeën en inzichten. Maar Auto Prof is ook een leuke dag uit, waar je je vaardigheden kunt meten met de bandenwissel, op de kartbaan en op de vele racesimulatoren, die te vinden zijn op de beurs. Malou Peters: “Wij kijken ook naar de mogelijkheid of we autonome testauto’s kunnen laten rijden en wij zijn bezig met een escaperoomauto. Wie in die auto wordt opgesloten moet zo snel mogelijk proberen er weer uit te komen.”

Kennis, actie en innovatie in één beurservaring

Zorg dat je er bij bent

Auto Prof is het enige onafhankelijke jaarlijkse platform voor de aftersales markt. Straks, van 30 januari tot en met 1 februari 2024, is dat hét moment om elkaar te zien. Zorg dat je erbij bent.

Klik hier om naar het artikel op AMT te gaan.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top