Auto Prof 2024 bezocht door meer dan 7000 professionals

GORINCHEM – De 2024-editie van de vakbeurs Auto Prof die gehouden werd op 30, 31 januari en 1 februari in Evenementenhal Gorinchem, is bezocht door meer dan 7000 professionals uit de automotive branche. Het onafhankelijke aftersales event stond dit jaar meer dan ooit in het teken van innovatie en beleving. “Het waren drie fantastische dagen met maar liefst 75 exposanten die dit jaar deelnamen, hierdoor bruiste de beursvloer van activiteit en innovatie”, zei Cornelien Baijens namens beursorganisator Easyfairs Nederland.

Eén van de hoogtepunten op Auto Prof was het Schadeherstelplein met de primeur van Teamwise PDR met hun Teameyes, een gloednieuwe hagelschadescanner. Ook de mobiele spuitcabine van Goodmen Equipment trok veel belangstelling. Een andere publiekstrekker was de Demo Arena met onder meer Turbo-chargers, Serenco, Auto Distribution, ANWB, Tuning-shop en AA Equipment. Hier werden de nieuwste ontwikkelingen en technieken gepresenteerd op het gebied van EV diagnose apparatuur, software optimalisatie, TechTrainingen demonstraties en testbank Turbo’s.

Het Talent van de Toekomst-initiatief op Auto Prof bracht vijf deelnemers samen, waaronder University Racing Eindhoven met hun eigen ontworpen en geproduceerde Formule 1-stijl raceauto, Han Hydromotive met hun auto die als tweede zuinigste auto van Europa en Afrika in de Shell Eco-Marathon in 2023 is geworden, Summa Collega met de nieuwste autoschadehersteltechnieken, Forze Hydrogen Racing met hun waterstofraceauto en -demonstratie en Het Koning Willem 1 College met hun AutoCove 2.0 project en bandenwisselmogelijkheden.

Een primeur op Auto Prof was de World Wrap Masters, georganiseerd door FESPA Nederland. De finale van de Nederlandse editie liet het belang zien van vakmanschap als het gaat om folie montage op voertuigen, maar inmiddels ook voor interieurs en objecten. Veel bezoekers bleven kijken terwijl de finalisten aan de slag gingen met het wrappen. Dit nieuwe onderdeel op Auto Prof was een absolute blikvanger.

Verder telde Auto Prof deze editie twee kennisdomes en een kennistheater. Het omvangrijke programma besteedde aandacht aan uiteenlopende onderwerpen zoals diagnose met scope en roetfilter houdbaarheid tot aan duurzaam onderhoud van motoren en EV-techniek. ATC en GMTO hadden tijdens de beurs allebei een eigen kennisdome en het theater van Auto Prof bood de mogelijkheid aan exposanten, als ook externe spreker om actuele thema’s onder de aandacht te brengen.

Bovendien zorgde de kartbaan, race simulatoren en de Hella Service Partner Garage voor de nodige beleving op de beursvloer. Baijens: “Alles bij elkaar opgeteld was het een zeer geslaagde editie. Auto Prof wordt meer en meer een jaarlijks evenement waar een totaalconcept wordt aangeboden. Naast het vertrouwde relatiebeheer, ligt de focus ook op innovatie en beleving. Daar was deze editie een prachtig voorbeeld van. We gaan door op deze ingeslagen weg en kondigen dan ook vol trots de datum voor de volgende editie aan: 4, 5 en 6 februari 2025.”

Voor meer informatie: www.autoprof-vakbeurs.nl

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top